Medewerkers
Dit zijn onze medewerkers.
Aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.
Als antroposofisch werkend huisarts neem ik de reguliere huisartsgeneeskunde als basis. Deze basis vul ik aan vanuit de volgende visie: er is een hoge wijsheidskracht in het menselijk lichaam werkzaam, die het correct functioneren van dit lichaam verzorgt en in stand houdt. De symptomen van een ziekte kun je interpreteren als signalen van genoemde instantie, bedoeld om iemand te helpen om “beter” te worden. Hierdoor wordt de antroposofische geneeskunde een aanvulling op het reguliere veld, dus een complementaire geneeskunde! Ik maak graag gebruik van de antroposofische therapieën in het centrum, naast het gesprek met de patiënt en de beschikbare antroposofische geneesmiddelen.
Sinds mei 2016 ben ik werkzaam op Mercuur.
Nadat ik in 2007 mijn huisartsenopleiding in Maastricht had afgerond, ben ik verhuisd naar Eindhoven. Sindsdien werk ik met veel plezier als huisarts. Het geeft me voldoening ieder consult weer goed naar u te luisteren, te achterhalen wat de reden is van uw bezoek, een diagnose te stellen en in overleg met u een behandeling te starten.
Voor mij is de reguliere geneeskunde de basis. Daar waar mogelijk aangevuld met complementaire behandelingen als verrijking. In juli 2022 heb ik de opleiding tot antroposofisch arts afgerond.
Ik werk op maandag, woensdag en donderdag. U bent van harte welkom om een afspraak te maken op mijn spreekuur.
Mevr. A. Hoff
Huisarts
Vanaf 17 september zal ik het team als waarnemend huisarts komen versterken. Ik heb aan de Radboud Universiteit in Nijmegen mijn huisartsopleiding gevolgd. Ondanks dat ik als reguliere huisarts ben opgeleid, heb ik affiniteit met de Atroposofische geneeskunde. Als kind heb ik op de vrije basisschool gezeten en vanuit deze ervaring hoop ik mijn kennis in de Antroposofische geneeskunde verder te kunnen opbouwen. Ik kijk ernaar uit om de praktijk en de patiënten te leren kennen!
Mijn werkdagen zullen zijn: dinsdag en donderdag
Sinds 1 januari 2023 mag ik binnen Mercuur de rol van praktijkmanager op mij nemen. Vooral achter de schermen probeer ik praktijk te ondersteunen.
Ik heb kennis en affiniteit met de antroposofie wat een rode draad in mij leven is.
Mercuur heeft een bevlogen team waar hard gewerkt wordt en mooie initiatieven en ideeën omarmd worden. Hopelijk kan ik een mooie bijdrage leveren binnen Mercuur.
Werkzaam op woensdag, donderdag en vrijdag.
Ik heb in 2002 kennis gemaakt met de praktijk als stagiaire. Sinds 2004 werk ik met veel plezier als doktersassistente bij Mercuur. Sinds de geboorte van mijn zoon en dochter ben ik op maandag, dinsdag en vrijdag aanwezig.
Werkzaam op maandag, dinsdag en woensdag.
Werkzaam maandag, woensdag en donderdag.
Sinds 2009 werk ik op dinsdag, donderdag en vrijdag als praktijkasssistente. Elke dag is anders en ik zie en spreek veel mensen, dat maakt het werk voor mij boeiend. Ik vind het fijn om echt contact te hebben met mensen en zodoende mijn steentje bij te dragen aan hun welzijn.
Mijn naam is Marie-Jose van Laarhoven. Ik heb al 30 jaar ervaring met werken in een huisartsenpraktijk. Eerst 20 jaar als praktijkassistente en vervolgens 10 jaar als praktijkijkondersteuner bij de PoZoB. Hierin heb ik geleerd dat ieder mens uniek is en daarom ook ieder op zijn eigen manier behandeld wil worden. Samen met uw huisarts streef ik ernaar voor u de juiste zorg te kiezen.
Praktijkondersteuner GGZ voor zowel volwassenen als kind & jeugd
Met veel plezier en enthousiasme ben ik als fysiotherapeut en osteopaat begonnen bij Mercuur. Sinds 2005 ben ik werkzaam als fysiotherapeut in Eindhoven en sinds 2012 ook als osteopaat.
Met osteopathie kunnen veel klachten op natuurlijke wijze curatief en preventief behandeld worden. Het is een behandelmethode waarbij het hele lichaam wordt onderzocht en behandeld. Osteopathie is geschikt voor alle leeftijden.
Naast reguliere opleidingen heb ik diverse alternatieve opleidingen gevolgd zoals Neuro Emotionele Integratie, Healing & Reading, Chi Nei Tsang, Buqi,Taiji en de Interdisciplinaire Basismodule Antroposofische Gezondheidszorg.
“Het is prettig om met gelijkgestemde collega’s samen te mogen werken vanuit het mensbeeld van de antroposofie.”
Wie ik ben? Ik ben Lindsay Martius. En ik ben al van alles genoemd: heler, genezer, sjamaan, heks… ze hebben allemaal diepe wijsheden in zich, ze hebben allemaal prachtige dimensies. Ik herken mezelf in al die benamingen. Ik ben uitgebreid opgeleid in en buiten mijn vakgebied. Maar ik ben meer dan alleen de medische opleidingen die ik heb gevolgd of de hokjes waarin je me zou kunnen plaatsen. Ik ben ook vrouw, moeder, kind, osteopaat…
Ook jij bestaat uit meerdere elementen. Verbinding daar tussen is belangrijk. Waar ben jij onvoldoende mee verbonden in je lichaam en leven? We ontdekken dat samen. Daarna zorg ik dat die verbinding wordt hersteld. Als jij je vervolgens bewust bent van die verbinding, werkt dat helend. De kennis die je dan hebt, zorgt ervoor dat je verandert in iemand zonder (of met veel minder) pijn
Ik werk sinds 2008 bij Mercuur als muziektherapeute. Hiernaast werk ik 16 uur/week als muziekbegeleider bij de GGzE sinds 2006.
In de muziektherapie verbindt de cliënt zich met de klanken van muziek. Door bewust waar te nemen hoe de cliënt zich muzikaal uit; krijgt de cliënt zicht op de innerlijke processen die op dat moment in zijn/haar leven spelen. En daarmee ook de mogelijkheid deze processen in een nieuwe gezondere richting te sturen. Ik maak daarbij gebruik van de werking van muziekfenomenen op de wezensdelen van de mens (zoals onder meer: maat, ritme, melodie, de enkele toon, toonladders, interval, verschillende muziekinstrumenten). Door het actief inzetten van deze muzikale fenomenen kan de cliënt oefenen met andere of nieuwe innerlijke processen en deze weer opnemen in zichzelf. Op deze manier spreekt de muziektherapie de cliënt in alle vrijheid maar ook actief aan als stuurman in het bijsturen van het eigen levensproces.
Sinds mei 2018 ben ik werkzaam binnen Therapeuticum Mercuur als verpleegkundige antroposofische zorg voor de uitwendige therapieën. Na het HBO-Verpleegkunde heb ik ongeveer 25 jaar gewerkt binnen het werkveld van de psychiatrie. Vanuit deze plek ben ik de Voortgezette Opleiding Verpleegkunde vanuit de Antroposofie gaan volgen. Dit voelde als thuiskomen.
Voor mij voelt het als een kostbaar goed: de andere mens te mogen ontmoeten, het samen zoeken naar de vraag die gesteld wordt, het zoeken in de plantenwereld, de wereld van de metalen of bij andere substanties, naar datgene wat de ander kan helpen om weer verder op pad te kunnen gaan. De uitwendige therapie helpt om de eigen herstelkrachten te ondersteunen en te versterken. In de uitwendige therapieën worden deze kwaliteiten aangeboden via de huid. Dit middels de ritmische inwrijving of via wikkels en kompressen m.b.v. plantenoliën, etherische oliën, kruidenaftreksels of minerale substanties.
Op de vrijdagen ben ik aanwezig binnen Mercuur. U bent van harte welkom om kennis te komen maken, vragen te stellen, een afspraak te maken of gewoon even binnen te lopen als de deur open staat.
Vele jaren ben ik werkzaam geweest in het vrije schoolonderwijs.
In het begin als klasse-leerkracht en -na de opleiding tot euritmiste in Den Haag-
ook als euritmie-docent. Na de studie euritmie-therapie in Engeland ben ik sinds
2012 vooral werkzaam als euritmiebewegingstherapeut. Op donderdag in Mercuur en op dinsdag en woensdag in Tilburg en Den Bosch op andere therapeutica.
Op ‘De Zonnewend’ in Hilvarenbeek ben ik de overige twee dagen bezig in de sociaal therapie en geef regelmatig cursussen aan volwassenen.
In het pedagogische alsook in het medische veld is het antroposofisch mensbeeld een bijzonder inspirerende bron. Stap voor stap verder te komen en dit te delen -één op één of in een groep-is bijzonder motiverend.
Vanaf November 2021 ben ik bij Mercuur werkzaam als Beeldend Vaktherapeut-
Antroposofisch Geïnspireerd (AG), de nieuwe naam voor de ‘oude’ Kunstzinnig
therapeut beeldend.
In 2012 heb ik de opleiding
afgerond en heb ik een eigen praktijk opgezet, Atelier Aventurijn. In 2018 ben ik naast
de praktijk ook een zorgatelier begonnen waar ik werkzaam ben als beeldend
begeleider voor mensen met een ondersteuningsvraag.
De hulpvragen die ik binnen mijn praktijk kreeg bleken vaak gerelateerd te zijn aan
verlies, rouw en hooggevoeligheid. Omdat dit ook mijn levensthema’s zijn ben ik me door studie in beide onderwerpen verder gaan verdiepen.
In 2018 heb ik de opleiding
tot Rouwbegeleider bij Land van Rouw afgesloten.
De zo ontstane mix van levens-, en werkervaring en studie heeft een rijke bron opgeleverd waaruit ik als therapeut graag put om mijn cliënten verder te helpen op
hun ontwikkelingsweg. Hierbij is het antroposofisch mensbeeld een grote inspiratiebron.